Workshops

Om te weten wanneer een workshop plaatsvind kijk even in de agenda. Staat een workshop er niet bij maar heeft u wel interesse, vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in.

Workshop: Meerkleuren patroon 

Tijdens de workshop leert u een kleurplaat/tekening omzetten tot een meerkleuren patroon. Kelko Design legt u haarfijn uit hoe dit in elkaar zit. U leert het patroon per kleur uit elkaar halen en dit op te slaan. Vervolgens gaat u het ontwerp  in stickervinyl uitwerken en deze in elkaar plaatsen. 

Wanneer  u de workshop gevolgd heeft, kunt u zelf meerkleurenpatronen ontwerpen, dit uitwerken in een sticker, en kunt u dit op de juiste manier verwerken zodat er weinig tot geen oneffenheden in de sticker komen.

Workshop: GlasEtsen

In deze workshop leren de deelnemers in Silhouette Studio een stencil/mal maken voor een etspatroon. U krijgt verschillende tips en uitvoeringen die u kunt toepassen om een ontwerp te maken.

Het glazen artikel gaat u voorzien van een patroon en zelf glasetsen, U leert hierbij alle benodigde informatie  voor het monteren van het ets-sjabloon, natuurlijk het glasetsen zelf, en vervolgens de juiste manier van het artikel reinigen. 

Workshop: Waterslide decal workshop

In deze workshop leren de deelnemers een mal/stencil ontwerpen om daarin het patroon/plaatje/geboortekaartje te verwerken en daarna behandelen we de praktijkkant van hoe het plaatje geprint en daarna behandeld moet worden voordat het verwerkt kan worden op het artikel. Dit is een echte praktijk gerichte workshop en aan het einde mogen de deelnemers hun creatie mee naar huis nemen. 

Decal folie is printbaar en te verkrijgen met een transparante of witte achtergrond en is geschikt voor in inktjet OF laserprinters.
Bij deze workshops gebruiken we de transparante versie geschikt voor inktjetprinters.

Na deze workshop kunt u onder andere geboorte, doop, trouwkaarsen maken, servies decoreren en meer. Het wordt met water bevestigd en kan op bijna alle materialen die tegen water kunnen zoals behandeld hout, glaswerk, kaarsen (niet de rustieke), spiegels, ijzer en zelfs rozenblaadjes.

Workshop: Textiel bedrukken

In deze workshop leren de deelnemers een snijpatroon ontwerpen die u daarna zelf in elkaar plaatst met behulp van een zwenkpers. Vervolgens gaat u het patroon zelf monteren op een textiel artikel.

U leert de zwenkpers instellen aan de hand van de uitleg en stelt u zelf de druk in, leert u voorpersen en vervolgens hoe het ontwerp op het textiel genomteerd  wordt.
Wanneer u deze workshop heeft gevolgd, bent u in staat om zelf snijpatronen te ontwerpen en deze in elkaar te zetten d.m.v een hittepers.

Flex is materiaal, bestemd om kleding te bedrukken.

Workshop: Kerstbal glitteren/bestickeren (seizoensgebonden)

In deze workshop leren de deelnemers een transparante kerstbal van glas of pvc te glitteren en daarna af te werken met stickervinyl.
Vervolgens monteren de deelnemers een eigen gekozen tekst/naam op de kerstbal.

De workshop is inclusief materialen.

Te boeken in de maanden oktober, november en december zolang de voorraad strekt.

Workshop: Tekstborden special

In deze workshop leren de deelnemers een tekstbord ontwerpen in Silhouette Studio en deze in de praktijk in elkaar te zetten.

Wat leert u tijdens deze workshop:

  • Een tekstbordontwerp maken
  • Het indelen van het patroon op ware grootte
  • Het juist indelen van het patroon 
  • Snijinstellingen en uitvoeringen.
  • Het verwerken met de applicatiefolie
  • Monteren van het ontwerp op het tekstbord
  • Verwerken van [doublesided adhesive sheets]
  • Monteren van de Silhouette glitters.

Het is ook mogelijk om een privéles aan te vragen. De lokatie van Kelko Design is gevestigd in Tilburg NL.
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.