Wie is Kelko Design

Kelly Jacobs – Schiks

 

´Als gebruiker van het programma Silhouette Studio® wilt u natuurlijk alles leren om zoveel mogelijk uit uw Silhouette snijmachine te halen´

 

Sinds 1986 ben ik woonachtig in Nederland en ben moeder van 3 kinderen. Samen met mijn gezin woon ik in Brabant NL.

 

Voor de oprichting van Kelko Design heb ik diverse banen gehad. Van horlogemaakster in Breda tot bedrijfsleidster van een dierenwinkel in Tilburg.  Toen ik zwanger raakte besloot ik in overleg met mijn toemalige werkgever om mij 100% te gaan richten op het opvoeden van mijn zoontje.In de jaren erna volgden nog 2 kinderen en met een gezin van 5 zijn wij compleet.

 

 

De mensen die mij kennen, weten dat ik niet stil kan zitten en de jaren thuis met de kinderen ontdekte ik de Silhouette CAMEO®. Daardoor groeide ook mijn honger naar informatie en begon ik een Silhouette patronen deelgroep op facebook. In 2014 begon ik met de eerste cursusgerichte avonden, meestal in-house, bij de deelnemers zelf.

 

In november 2015 heb ik het bedrijf Kelko Design opgezet. Hiermee wil ik aan de grote vraag naar theoretische gerichte informatie over het programma voldoen.  Ik begon met cursusdagen in te plannen op lokatie door heel Nederland en België. Deze dagcursussen combineer ik met een theoretisch deel en een praktijkgericht deel.

Mijn focus ligt met name op het theoretische deel van de mogelijkheden met het ontwerpprogramma Silhouette Studio®. U volgt bij mij een echte “hands-on” cursus in klassikale sfeer. Hierbij ben ik vaak leidend in hoe de les is opgebouwd, maar een sessie die gestuurd wordt door de vragen en wensen van de cursisten is ook mogelijk.
Het doel van mijn cursussen is dat de deelnemers daarmee zo vertrouwd raken dat ze thuis zonder problemen met het programma kunnen werken en binnen 2 a 4 dagcursussen professional zijn.

Aan het einde van de dagcursus kreeg ik steeds vaker de vraag of alles wat behandeld had ergens teruggelezen kon worden. Hierdoor kwam ik op het idee om al mijn kennis, die ik in de laatste jaren heb opgedaan, te bundelen tot een boek. Doordat al deze kennis niet tot 1 of zelfs 2 boeken gebundeld kon worden, heb ik besloten om een reeks boeken te schrijven. Elk deel met andere uitleg en nieuwe onderwerpen die behandeld worden en tot in detail uitgewerkt zijn.

Sinds september 2016 schrijf ik theoretische leerboeken gebaseerd op het ontwerpprogramma Silhouette Studio®. Deze zijn uniek en staan vol met de “persoonlijke kennis” die ik heb opgedaan in de afgelopen jaren door zelf ontdekken, en aangevuld met de ontdekkingen die zijn opgedaan door de vele honderden deelnemers die reeds een dagcursus bij Kelko Designhebben gevolgd. De leerboeken zijn zo opgezet dat ze te gebruiken zijn bij alle versies van het programma.

Hiermee wil ik iedereen de mogelijkheid geven om thuis zijn eigen “prive dagcursus” te volgen met het boekdeel van uw keuze.

“Het sociale contact, de passie en enthousiasme waarmee ik de deelnemers aansteek maakt dat ik mijn werk heel graag doe”

 

 

Met vriendelijke groet,

Kelly Jacobs-Schiks
Eigenaar van Kelko Design
Auteur van Silhouette Studio® leerboeken